Az MNKFSZ-rőlFotókKapcsolat
  Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség
 
Keresés
Magyarul  In English

AJÁNLÁS

 „MÁRCIUS A FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ NŐKÉ"

III. KONFERENCIA

Helyszíne: CEU Konferencia Központ

1106 Budapest, Kerepesi út 87.

Időpontja: 2008. március 27.  10.30 - 15.30

Hazánk nemzetgazdaságát egyik leginkább súlytó tényező, hogy többen kirekedtek a munka világából. Közöttük legnagyobb számban a fogyatékkal élők vannak.

Az értéket teremteni képes, de kisebb nagyobb fogyatékkal élőkre minden társadalomnak szüksége van. A velük való együttélés módja és formái a társadalom önbecsülésének is a mértéke.

Le kell és le lehet győzni az emberek körében még a fogyatékkal élők alkalmazásával szemben fellelhető idegenkedést és ellenállást. Ők is részét képezik a hazai társadalomnak, ők is tenni akaró és közben önmagukat megvalósító hasznos emberek akarnak lenni. Mi magunk gazdagodunk, emberileg és társadalmi szinten egyaránt, ha ehhez megteremtjük a feltételeket.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség ezért szeretné felhívni a törvényalkotók, döntéshozók és munkaadók figyelmét arra, hogy lehet és kell is többet tenni annak érdekében, hogy a fogyatékkal élő integrált, minél teljesebb értékű tagjai lehessenek hazánknak, miközben az általuk előállított értékek mindannyiunkat gazdagítanak.

A 2008. év a Pekingi Olimpia, de egyben a Pekingben rendezendő PARALIMPIA éve is. Az utóbbin a világ minden tájáról érkező para-sportolók vesznek részt, akik különböző fogyatékkal élnek. Az ő nagy lelki erőt és fizikai erőfeszítést igénylő teljesítményük követésre méltó példa lehet a fogyatékkal élők, de a többi ember számára is. Ők azok, akik folyamatosan bizonyítják, érdemes és szükséges is a korlátok ellenére küzdeni, magukból többet adni, hisz ezzel az ember nagyszerűségének mintáit mutatják fel.

Napjainkban egyre inkább az emberek véleményét, érték-ítéletét döntően befolyásoló média sokat tehet azért, hogy minél többek figyelmét ráirányítsa a fogyatékkal élők életkörülményeire, lehetőségeire és a para-sportolók kiemelkedő teljesítményeire.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség ezért fordul az írott, elektronikus és online média képviselőihez, hogy a pozitív példák felmutatásával járuljanak hozzá  fogyatékkal élők önbecsüléséhez, lehetőségeik számba vételéhez és ezzel adjanak számukra lelki ösztönzést és erőt életük kiteljesítéséhez.     Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség © 2008      Honlapkészítés: www.webdesignstudio.hu
 
Az MNKSZ honlapjainak fejlesztését és karbantartását a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja